26.5

26.5.2015 / Päivä 34
Sijainti: N6850565W05046332
Korkeus: 40m
Sää: yöllä selkeää ja aamusta puolipilvistä, hieman plussalla, illasta aurinkoista ja lämmintä
Kävelyä: 16,0km
Kokonaismatka: 679,6km

Meillä on tässä reissussa muutamia tavoitteita ja yksi niistä oli että päästään tämän isohkon saaren rannalta rannalle, sen voi nyt nykiä pois listalta. Jäljellä olisi vielä se että pitäisi päästä turvallisesti perille maaliin. Se vimoinen tavoite toivottavasti toteutunee huomenna, matkaa olisi noin 17km. Aamuyöstä tiukka nousu ylängölle 500 metriin ja sitä pitkin hitaasti alaspäin kylille sekä maljoille.

Tänään väännettiin yhdeksään tuntiin 16km ja pysähdyttiin Kangersuneq-vuonon pohjoispään rannalle lepäämään. Tästä kun saa ihan jokivettä niin ei tarvitse enää juoda kuumaa lunta! Maasto oli taas vaihtelevaa mutta helpompaa kuin eilen, kaikkiaan kuitenkin yli 1000m  nousuja joten ihan täysin jumpasta kävi. Lunta on kaikkialla hieman liikaa tähän touhuun ja joudutaan kahlailemaan välillä tosi syvässä. Varsinkin lännen puoliset rinteet on pahoja, pehmeää lunta on paljon ja rinteet jyrkkiä.

Luonto on läsnä ihan eri tavalla kuin jäällä, on nähty jäniksiä ja kaikenlaisia lintusia sekä hyönteisiä. Lisäksi löydettiin moottorikelkkauria sekä tyhjä tynnyri. Toivottavasri huomenna saadaan ensimmäinen ihmishavainto sitten huhtikuun 23.päivän...

Summa summarum todettakoon että toiveet on korkealla että huomenna nukutaan lakanoissa ja että tämä olisi viimeinen telttayö. Se vaatinee noin 10-11h uurastamista ja avot. Noh katsotaan huomenna miten se tossu liikahtelee. Katsotaan mitä ne siellä sanoo, ollaan aikamoisessa merirosvo-lookissa molemmat.

Retkikunnalla kaikki hyvin, huomenna pannaan homma pakettiin!

Shortly in english: did 16km today on very hard conditions, 17km left to Qasigiannaguit and trying to do it tomorrow. Hopefully last night in a tent for a while ;) Linen here we come!

20150526_201146
Posted in Yleinen.

One Comment

  1. On ollut hieno seurata teidän matkantekoa! Kiitos kun olette mahdolllistaneet myötäelämisen ja onnea urotyöstä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>