24.5

24.5.2015 / Päivä 32
Sijainti: N6842785W05023116
Korkeus: 670mm
Sää: aamusta alkaen tyyntä ja aurinkoista, nollassa aamulla ja iltapäivästä plussalla
Hiihtoa ja kävelyä: 16km
Kokonaismatka: 652,1km

"Jos nyt suunnittelen hiihtäväsi Grönlannin yli ja mietit mikähän mahtaa olla järjestyslukusi niin ole tarkkana sillä tilanne on nyt muuttumassa..." kirjaili eräs veijari vuonna 2003 vapaasti lainaten. Samoin on nyt sillä herrat Häkkänen ja Hilander pötktöttelevät bivyssä tässä jäätikön hollilla mättäällä. Noin kello 22.00 Suomen aikaa täräytettiin reunamoreenille ja lopulta noin 03.00 kotimaista pois jäätiköltä tunturiin.

Tunnelmat on luonnollisesti katossa! Tässä on juhlittu riehakkaasti keittämällä ja sulattamalla vettä sekä pakkaamalla tavaroita uusiksi loppumatkaa varten. Ei jaksettu raahautua kauas jäätikön reunasta ja tästä rinteestä ei telttapaikkaa löydy joten joudutaan yöpymään tuulisäkissä. Mitä juhlaa! Ei nyt sentäs, fiilikset on korkealla ja snapsauteltiin jaloviinalla tuossa kyllä syödessä!

Päivä oli pitkä ja erittäin raskas. Aamulla etsittiin 2 tuntia paikkaa josta pääsisi alemmaksi laaksoon ja lopulta löydettiin vähintäänkin kyseenalainen jäätikön uoma johon lähdettiin painelemaan. Pahimman paasipöpelikön läpäisemiseen meni noin 2.5h ja siinä edettiin joitain satoja metrejä koko ajan varmistaen köydellä. Maasto helpottui hieman ennen moreenia ja lopulta vaihdettiin ylävitosia väsyneinä sekä ilmoittauduttiin Suomen Arktisen Klubin puheenjohtajalle sateliittipuhelimella ja kerskailtiin ylityksellä.

Huomenna jatketaan kohti Qasigiannaguittia tunturissa jalan, matkaa on noin 49km ja se taitetaan 2-3 päivässä. Laitetaan lisää stoorian railokoista kunhan päästään perille! Nyt nukkumaan!

Retkikunnalla kaikki hyvin!

Shortly in english: boom, did it!

GOPR1596
Posted in Yleinen.

3 Comments

  1. Hyvin te vedätte, mutta olikos siitä epäilystäkään. Ahvenanmaalla oli muuten aikas kesäistä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>