20.5

20.5.2015 / Päivä 28
Sijainti: N6817773W04756343
Korkeus: 1560m
Sää: aamusta kelpoa puolipilvistä ja pikkupakkanen, hetken, lounaalta täysi whiteout ja voimakas pohjoistuuli
Hiihtoa: 30,1km
Kokonaismatka: 531,3km

Ollaan yritetty pitää tämän blogin sisältö sellaisena perheohjelma-tasoisena mutta tänään teksti sisältää voimakkaita kohtauksia, Vilho Sakarin kannattanee napata skidien iltasaduksi mielummin joku Nalle Puhin klassikkoseikkailu kuin tämä.

Rouva Grönlanti on raaka rakastaja, ei tiedetä mitä pahaa sille on tehty, liekkö pöntönrengas oli ylhäällä tai suodatinpussi kahveineen keittimessä mutta jostain se nyt otti pahemman raivarin. Ärrimurrin keksit syöty ja mökömököpuuhun kiivetty. Olipas kauhea päivä, mitä p@×#%¥!

Aamulla herättiin ja katsottiin että jesjesjes nyt se whiteouttikärsimys loppuu, tänään paukutellaan, vähänhän nyt sietääkin tuulla. Lähdettiin suksimaan ja huomattiin että oltiin saatu uutta taloussokerilunta sellaisina hassuina kinoksina. Kinos leviää 360 astetta vasta kun sen päällä seisoo ja pulkat tulee siitä yli ihan miten sattuu, mitään latua ei muodostu joten molemmat saa nauttia samasta ilosta. Näitä oli aseteltu meidän reitille noin 10m välein, korkeimmat vajaata metrin luokkaa. Näiden ihastuksien välissä sitte oli kovaa hankea jonka pinnalla sentti tätä samaa sokeria, kaksi potkua eteen ja yksi taakse, ei meinannut suksi pitää ei millään. Vielä ihan ok, eihän täällä nyt ajettuja latuja odoteta kuitenkaan.

Sitten alkoi tuulemaan, edestä skvusta oikealta eli pohjoisesta. Otti yltyäkseen runsaaseen 10m/s ja tappoi ihan kaiken pienenkin sauman luisutella jonkinlaista liukua eli käveltiin sukset jalassa. Tämäkin vielä meni joo, lähinnä ärsytti kun jääkidettä piiskaantui kasvoille.

Sitten alkoi vitsauksista pahin, loputon ylämäki. Saatettiin tehdä nimittäin ihan mullistava uusi löydös luonnosta, nääs alamäkeenkin menevä ylämäki. Tänään kellotettiin 360m nousua ja 450m laskua. Oli ihan tavallista ylämäkeä, sitten sellaista tasaisella olevaa ylämäkeä ja myös sitä alamäkeen olevaa ylämäkeä. Kun saatiin vielä sellainen suhteellisen tanakka whiteout päälle niin jouduttiin välillä käymään aika voimakassanaista keskustelua universumin kanssa valitsevista hiihtokeleistä. Tuhmasti sanottuna; aivan perseestä. Siitä on tovi aikaa kun on pitänyt mennä ALAMÄKEEN haarakäyntiä että pääsee eteenpäin ja silloin on ollut ihan erilaiset potkupuvut päällä kuin nyt.

Lopputulemana 9 legissä 30,1km, erittäin kovalla työllä ansaittuja metrejä tänään. Ehkä top 3 päivissä raskaudessa tällä reissulla. Kyllä sitä leivottiinkin kasaan prkl. Kohta viikko kärsitty tästä kelistä, oiskos nyt arvon Grönlannin sää-herra mahista saada jotain vähän mukavampaa? Käytiin alussa sellaista keskustelua Ollin kanssa että miten hoidetaan jos lopussa on tosi kuuma ja helteistä... Ei tunnu olevan ongelma, aamusta asti pää hupussa sisällä ja tuherot kädessä, täällä on talvea jäljellä!

Niin saatiinhan me siinä sivussa paskottua yksi sompakin, sitä siinä sitten tuulessa ja tuiskussa korjailtiin että päästäisiin etiä päin. Eilen huomattiin myös että yksi side naksuu hassusti, siitä oli 2/3 kannatin ruuvista poikki, savonpoika kun potkuttelee niin metallikin väsyy nääs. Onneksi toimeliaina veijareina saatiin homma ordnungiin muutamalla varaosaruuvilla.

Retkikunnalla kaikki hyvin, vaikkakin taistelutahtoa jouduttiin korjaamaan tähtilimpparilla että palaudutaan huomisen 30km+ hiihtoon ;) Oikeesti menee hyvin, ei meitä pikku pomput tiessä pahemmin pidättele!

P.s. kuva on tosiaa eiliseltä, jostain syystä tänään otettiin kaikki nolla kuvaa...

Shortly in english: horrible day, sugarsnow packed in to ridges, everything was uphill, even downhill, really. Did 30,1km in 9 hours on very very bad surface. Weather on minus degrees, strong wind from the north and whiteout.

GOPR1521
Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>