19.5

19.5.2015 / Päivä 27
Sijainti: N6812475W04717996
Korkeus: 1680m
Sää: aamusta kelpoa puolipilvistä, -7c, lounaalta hiljalleen täyteen whiteouttiin, tuuli pohjoisesta
Hiihtoa: 30,4km
Kokonaismatka: 501,2km

Tänään paukuteltiin 500km rikki kolmenkympin päivällä hyvin keskinkertaisissa olosuhteissa. Eli semmottis 175 vielä jäljellä. Sää oli tänään jotenkin todella nihkeä, ei mitään myrskyä, ei kuumaa tai kylmää mutta jotenkin niin kovin keskinkertaista, ei mitään erityisen kuraa mutta ei hyvääkään. Jännä.

Saatiin kuitenkin ihan kelpo päivä  kasaan kaikkiaan. Pinnat oli tänään tosi vaihtelevia, oli hankala hiihtää whiteouttia kun hanki oli täysin tasainen. Sastrugit normaalisti auttaa pitämään suunnan kun niihin kompastelee mutta tänään mentiin sellaista pioneerien käärmemarssia että oivoi. Nyt illasta näyttää aurinko pilkistävän esiin hiljalleen, oispas huomenna poutaa. Tai ainakin sellainen keli että näkisi jotain tai johkin, kohta saattaisi vaikka nähdä reunavuoret, ohhoh!

Tänään tehtiin taas luontohavaintoja, nähtiin nimittäin ensimäisellä legillä kaksi lintua! Jotain pikkutirppoja, olivat menossa koilisen suunnasta lounaaseen päin. Eivät jääneet ihmettelemään, ois tarjottu pähkinöitä.

Ollaan huomattu että maasto on alkanut muuttumaan kumpuilevaksi, tänään mentiin alas 170m mutta Ambitin mukaan oli myös 80m nousua. Eli ilmeisesti mäkisyys on alkanut odotetusti, tästäkin syystä hyvä näkyvyys kelpaisi, voisi yrittää vähän luovia. Kattellaan, menee se näinkin toki mutta helpommallakin voisi päästä. Oletettiin että rannikon läheisyydessä kelit olisi jopa helteisiä mutta täällä on ihan täysimittainen talvi edelleen. Suomessa kuulemma alkaa olla jo kesä!

Retkikunnalla kaikki hyvin!

Shortly in english: did 30,4km today in mixed weather, from morning ok but afternoon again full whiteout. Terrain goes up and down, not nice in whiteout, today 170m descent and 80m ascent. Weather still very wintery, we did expect it to be warmer near coasts.

GOPR1514
Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>