18.5

18.5.2015 / Päivä 26
Sijainti: N6805133W04641556
Korkeus: 1850m
Sää: myteriä, tuuli etelästä 10-15m/s, täys whiteout, pikkupakkanen
Hiihtoa: 36,3km
Kokonaismatka: 470,8km

Aamusta edellisen päivän myräkkä tuntui rauhoittuneen ja reippain mielin noustiin 30min aikaisemmin iloiseen hiihtopäivään. Ahkioita pakatessa katsottiin että keli lähtee aukeamaan ja tästä tulee huippu päivä! No noin 10min myöhemmin alkoi koko päivän kestävä totaalinen whiteout ja myteri vaan vaihtoi hieman suuntaa ja tuuli enemmän etelästä. Kun kerta oli teltasta tultu ulos niin päätettiin että lykitään nyt kun kerta aloitettiin. Sit kun lähtee niin kans lähtee, lopputulemana 9 legin jälkeen maireat 36,3km.

Eli enkkapäivä. Ei olla koskaan hiihdetty näin pitkää matkaa pulkan kanssa, edellinen ennätyspäivä taitaa olla keväältä 2011 Kilpisjärven maastoista, joku 34km silloin mentiin 11 tuntiin. Silloinkin oli tosi huono keli, tuntuu olevan meidän juttu. Toki oli meillä "alamäki" tänään, tarkistettiin asia tässä teltalla, sen verran oltiin varmoja kallistuksista ettei ainakaan ylämäkeen menty.

Lämpötila oli tänään ehkä pari astetta pakkasella ja matalapaine tuntuu tuovan kosteaa ilmaa tuulen mukana etelästä. Hilpeätä kun tuiskuttaa lunta joka jäätyy kiinni mm. kyynerpäähän ja kylkeen. Ollin kyynerpäässä oli päivän päätteeksi 5cm puikko. Onpahan nähty nyt sit tämäkin!

Tänään aloitettiin myös vähän sellainen exit-rutistus, jäätikön reunassa olevalle moreeniharjanteelle on matkaa GPSn mukaa  160km ja se on noin viikon homma näillä 30km päivävauhdeilla. Siellä reunalla odottaa siis sellainen hilpeä jäätikön purkaumareuna jossa on sellainen kohti jäätikön keskustaa kurottava moreeniharjanne. Sen päätä kohti nyt suditaan. Millainen maasto onkaan ennen harjannetta on aikamoinen mysteeri, edelliset meidän käytössä olevat tiedot on vuodelta 2003... Sole poka mikhään!

Retkikunnalla kaikki hyvin, runsaasti energiaa ja veikeät fiilarit! Hiphei!

Shortly in english: did 36,3km today in 9 hours. Bad weather continues with strong and wet wind from the south. Snow iced up on clothes and gusts where strong, lovely. Team full of energy, best distance ever for us with sledges in one push.

GOPR1517
Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>