17.5

17.5.2015 / Päivä 25
Sijainti: N6757240W04553940
Korkeus: 2120m
Sää: aamusta myteriä, voimakas tuuli länsi-lounaasta, -10c, päivällä entisestään voimistuvaa tuulta.
Hiihtoa: 0km
Kokonaismatka: 434,5km

Aamulla pakattiin kamat ja valmistauduttiin tuuliseen päivään hiihtäen. Lähteissä tuuli voimistui entisestään ja todettiin ettei 15m/s vastatuuleen kannata lähteä tarpomaan. Kyllä siellä eteenpäin pääsisi mutta tuskin nii  paljon että se suoranaisesti olisi vaivan arvoista. Tuuli on tässä päivän mittaan voimistunut entisestään. Teltta pystytettiin eilen suht tyvenessä sellaiseen suuntaan mistä oletettavasti tuulisi, noh nyt sitten puhuroi tunneliteltan kylkeen. Nou hätä, Keron kyllä kestää. Aina välissä pitää käydä lapioimassa kinostuvaa lunta pois teltan toiselta sivulta.

Siirrettiin siis maanantaille suunniteltu puolikas lepopäivä sunnuntaiseksi kokonaiseksi. Toivottavasti keli ottaisi tässä rauhoittuakseen ( näin puoliltapäivin se ei sitä suinkaan tunnu tekevän ) että päästäisiin huomenna hiihtämään. Sinällään hyvään saumaan tämä myteri osui että lepopäivä oli muutenkin hollilla. Aikaa meillä on kivasti hoitaa homma kotiin, ollaan tultu kuitenkin hieman aiottua liukkaammin.

Myrskypäivät on kaksipiippuisia juttuja. Toisaalta saa levättyä mutta toisaalta taas mietityttää kuinka kauan tässä tarvitsee kökkiä. Nämä kun täällä tuppaa välillä kuulemma kestämään. Me päätettiin että illasta tämä viimeistään rauhoittuu.

Se hyvä puoli tässä tyhjän kökkimisessä on että saa kaikenlaisia puhdetöitä tehtyä ja levättyä. Valmistaudutaan tässä seuraavaan roskanpolttoon ja muutenkin tekemällä inventaariota. Noin 6-7 päivässä pitäisi ehtiä jäätikön reunalle hiihtäen ja siitä sitten jalan kohti maalia kunhan saadaan aitoa maata jalkojen alle. Koska tavarat siirtyy pulkista selkään niin kaikki turha roska ja tarpeeton uhrattava sälä saa polttotuomion. Tuhkat ja rippeet sitten lapataan yhteen säkkiin mikä kannetaan kylille jätteisiin.

Muutoin perussettiä, leffaa, päikkärit, poppareita ja Yatzyä. Mukavastihan tässä köllötellessä menee!

Retkikunnalla kaikki hyvin!

Shortly in english: resting for a day due storm, wind 15m/s in the morning and stronger during the day. Gusting heavilly with new snow. Taking it easy and getting misc tasks done.
-- 
Lähetetty Android-puhelimesta K-9 Mail -ohjelmalla

998b2503-dca0-4a61-8de8-7987471027c71410360539
Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>