13.5

13.5.2015 / Päivä 21
Sijainti: N6735310W04409730
Korkeus: 2330m
Sää: aamusta ohkaista harsopilveä ja pakkasta -15c, navakka myötätuuli, iltapäivästä pilvistä
Hiihtoa: 30.2km
Kokonaismatka: 345.4km

Lounaalla vaikutti että on tuloillaan normaali 25-27 päivä mutta toisin kävi. 5 legin alusta tuuli voimistui ja alkoikin alamäki. Näiden innoittamana tultiin melkein 5 kilometriä tuossa yhdessä legissä. Kaikkiaan hyvä päivä, uudet päiväenkat 30.2km ihan normaaleissa 8 legissä. Pari tällaista lisää ei haittaisi ollenskaan!

Tänään myös päästiin hamehommiin! Sen verran raikas keli oli aamusta että kiskaistiin molemmille itse tehdyt eristehamoset päälle. Näissä tanssahdeltiinkin koko päivä, ei paleltunut kankut kun oli vähän lisäsuojaa. Ässä vaate, ei tule kuuma eikä ahdista liikkua. 

Homma on myös niin ettei nyt enää kannata kääntyä takaisin itärannikolle, maali on nimittäin lähtöä lähempänä. Tultiin tänään siis puolivälin yli ja vieläpä ihan aiottuun aikaan, hurra! Nyt onkin siis 15 päivää aikaa hiipiä maaliin loput 330km.

Illasta tuuleskelee sen verran reippaasti jäätikön laelta että kaivettiin teltta tukevasti sijoilleen. Me tehdään joka ilta myös tuulivalli teltan eteen kiilaamaan tuulta. Julmimmat myräkät täällä tulee jäätikön laelta joten niiltä pyritään suojautumaan. Vara ei venhettä kaada, sanotaan.

Retkikunnalla meininki hilpeä, kotia kohti hiihdetään!

Shortly in english: did 30,2km today in good conditions, medium wind on the tail made us go few extra kms. Weather quite windy so we dug our Keron nice and deep in to the snow.

GOPR0394
Posted in Yleinen.

2 Comments

  1. Tuo teidän homma kuulostaa niin leppoisalta ja mukavalta että tässä alkaa väkisinkin miettiä, että pitäisikö itsekin joskus lähteä tuonne. No jos nyt ei kuitenkaan. Jätetään tositoimet niille jotka osaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>