12.5

12.5.2015 / Päivä 20
Sijainti: N6728077W04333214
Korkeus: 2430m
Sää: kohtalainen näkyvyys, ohutta yläpilveä, täysin tyyntä, aamulla -10, päivällä pätsi
Hiihtoa: 26.8km
Kokonaismatka: 315,2km

Mentiin tänään kolmas satanen täyteen, muutoinkin matkaenkka 26,8km. Pikku hiljalleen alkaa tulla eteen ensimmäinen 30km päivä. Tänään tultiin myös jonkin verran alaspäin, eipä se alamäeltä tuntunut. Tarkistettiin kompassin kallistusmittarilla ylipäätään ettei ollut ylämäkeä!

Karvattomilla suksilla hiihtely toi oman ulottuvuutensa tämän aamun ekoihin legeihin, kun pitoa on vähemmän pitää hiihtää vähän erilaisella tekniikalla että saa pulkat liikkumaan tasaisesti.

Koko päivän oli ihan täysin tyyntä, toistaiseksi jossain vaiheessa päivää täällä on aina tuullut muttei tänään. Aurinko porotteli harsopilvien läpi ja oli todella kuuma mennä. Varjossa pakkasta kymmenisen astetta mutta auringossa oli ihan kuuma urheilla. Ihan kuin aavikolla olisi ollut! Inhottavaa kun alkaa pukata hikeä eikä auta vaikka availee housujen ja takin kaikki räppänät että saisi höyryt ulos. Toivotaan pientä virettä huomiselle kiitos!

Meillä on molemilla kaksi kerrastoa mukana joten hikistä voi sitten kuivatella teltassa tai absidissa (teltan eteistila), useimmiten kuivattaminen viimeistellään seuraavana päivänä ahkion päällä jos keli sen sallii. Samoin makuupusseja kuivatellaan auringossa ahkiolla jos pystytään. Kevyesti kosteat kamat kuivataan päällä. Kuitenkin kukin pystyy päättelemään kuinka kukkasilta me tuoksutaan 20 päivän rypemisen jälkeen. Smartwoolin kerrastot on toimineet erinomaisesti, merinovilla on mukavaa päällä ja saatuaan ahkiohoitoa ne on jopa hieman freeshimpiä kuin päältä otettaessa! Mutta kyllä se suihku ja deodorantti on ollut keskustelun keskiössä muutaman kerran jo. Samoin keskiolut.

Retkikunnalla kaikki hikisen hyvin!

Shortly in english: did 26,8km today, best day so far! Still air, no wind and sun trough clouds = hothothot. Hoping for some light wind for tomorrow! Also went past 300km barrier today.

GOPR1466
Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>