10.5

10.5.2015 / Päivä 18
Sijainti: N6717039W04245453
Korkeus: 2535m
Sää: aamusta puolittain whiteout, -15c, päivällä puolipilvistä, tuuli idästä
Hiihtoa: 26.4km
Kokonaismatka: 274.2km

Hyvä sunnuntaipuhde, saatiin kasaan mukavat 26.4km. Sää oli suopea ja suht tyyni joten saatiin pistellä aika leppoisissa fiiliksissä. Mukava mennä kun matkaa taittuu!

Tänään nähtiin sekavia. Oltiin lounastauolla ja nähtiin selkeitä tummia pisteitä horisontissa. Mietittiin että onkohan siellä ihmisiä, siinä sitten vaahdotellessa tiirailtiin. Lopputulemana oli että ei vaan ollaan sellaisessa paikassa jossa sastrugit on kääntyneet ikään kuin toisin päin ja auringon osuessa niihin ne näyttääkin mustilta eikä valkoisilta. Huisia! Mietittiin että mitä sitä sanotaan jos joku tulisi vastaan vai sanottaisiinko mitään.

Olisihan se aikamoinen lottovoitto jos täällä johonkin törmäisi, ehkä joku leijahiihtäjä voisi sattua kohdalle mutta muuten tuskin täällä ketään on missään lähimainkaan. Nähtiin kolmantena päivänä kaksi kertaa kopteri jäältä pois päin  ja veikkailtiin että se oli meitä aikaisemmin aloittaneiden saksalaisten (eri reitti, sama startti) kyyti pois jäältä, 1,5m uutta lunta ja kolme päivää piteraqia saattoi olla liikaa. Jos joku löytää faktaa niin laittakaa tulemaan!

Tänään oli myös ensimmäinen päivä ilman vastatuulta, kappas kun oli jännä tunne ettei tuiskuttelekkaan kasvoille vaan selkään, ei pantu pahaksemme.

Huomenna olisi tarkoitus hiihtää vain neljä legiä ja ottaa siihen päälle lepiä eli puolikas lepopäivä tuloillaan. Pitää levätä että jaksaa vääntää, päikkärit ja leffa luvassa!

Jo vain tokkiinsa että on hommat hyvin!

Shortly in english: did 26.4km today, now at 2535m. Weather calm and whiteouty but winds now from east. Little pause for headwind. Planning 4 hours skiing tomorrow and some resting.

GOPR1447
Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>