8.5

8.5.2015 / Päivä 16
Sijainti: N6702865W04155206
Korkeus: 2450m
Sää: koko päivän selkeää ja aurinkoista, aamulla -20 ja päivällä pikkupakkanen, kevyt pohjoistuuli, illasta läntisessä horisontissa yläpilviä
Hiihtoa: 25.2km
Kokonaismatka: 227,8km

Hyvä päivä! Eilinen sää toisti itseään mutta meno oli paljon tasaisempaa. Muutenkin hiihtoalusta erinomainen joten saatiin kasaan muikeat 25,2km. Ollaan myös 2450m korkeudessa ja maisemat on olleet suht tasaisia.

Aamusta puheltiin jo että tänään taitaa lähteä karvaa suksista, lounaalta pätkittiin suksen kannasta kolmannes pois ja tämä oli hyvä ratkaisu. Pito riittää mutta nyt voi luisutella enemmän. Seuraavat pari legiä menikin iloitessa menon helppoudesta. Ei ne kilsat nyt ilmatteeksi tulleet mutta helpommalla varmaankin.

Tänään myös huomattiin että kolmannes matkasta on kuljettu. Toivottavasti seuraava kolmannes täyttyy about 9-10 päivässä. Ollaan hiihdetty nyt noin 5km suunniteltuja pidempiä päiviä joten ollaan oikein kivasti aikataulussa.

Jalat on tässä kyhnytyksessä kovilla. Molemmilla on pieniä rakkoja joita hoidellaan jos muuntuvat vaivoiksi asti. Jalkoja saa hinkkailla kosteuspyyhkeillä ja muutenkin huolia iltaisin. Koska tämäkin on lastenohjelma niin jätetään kuva laittamatta aiheesta. Kaikenlaisia teippailuvirityksiä on käytössä että pysyy ukot kasassa.

Tänään myös mentiin 67-asteen yli. Maali on noin 68.50-astetta joten vielä on kihnuutettavaa puolisentoista astetta.

Mutta parasta tänään oli se että meillä oli molemmilla hauskaa ja homma tuntui kepeältä, kuin lapin keväisillä hangilla olisi pistellyt!

Retkikunnalla kaikki hyvin! 

P.S. S:lle tsemppiä huomiselle puolikkaalle!

Shortly in english: did 25,2km in perfect conditions, surface and the ice seems to even out so very good to ski on. 1/3 of the distance now done, hurray!

G0031146
Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>