6.5

6.5.2015 / Päivä 14
Sijainti: N6650064W04100813
Korkeus: 2265m
Sää: aamusta puolipilvistä, sitten selkeää, pakkasta aamulla -15c, kevyt pohjoistuuli
Hiihtoa: 26.1km
Kokonaismatka: 179.3km

Aamulla lähdettiin liikkeelle levänneinä, Laurin pieni kuumetauti tuntui taittuneen joten uskallettiin suksia ihan normaaliin tahtiin. Hiihtokeli olikin mitä optimein, priimaa kovaa hankea hyvin vähillä sastrugeilla ja leppoisalla nousulla. Heti ekan legin jälkeen olikin selvä että tästä tärähtää hyvä päivä, lopputulemana 26,1km eli enkkapäivä.

Muutenkin päivä oli kerrassaan mainio. Otettiin ekaa kertaa musavehkeet esille ja molemmat paukutti menemään omien soittolistojen tahtiin. Olli luukutti hieman raskaampia säveliä ja Lauri luisteli enemmän leppoisan reggaen tahtiin. Toistetaan huomenna jos keli on hyvä, musiikin kanssa pääsee helposti "hiihtotranssiin" ja matka sekä etenkin aika taittuu nopsaan. Välillä tauoilla nähtiin jopa eeppisiä tanssimooveja.

Huomenna paukkuu seuraava satku jos homma suttaantuu suurin piirtein suunnitellusti. Ollaan nyt vähän jyrkemmällä nousupätkällä jonka pitäisi viedä keskusylängölle jota sitten saadaan luistella parisen sataa kilsaa. Odotetaan jo aika kovasti nousun loppumista, tasaisemmalla voidaan sitten riisua loputkin karvat suksista ja alkaa hakemaan niitä maksimimatkapäiviä. Nyt karvoihin on laitettu Colltexin omaa karvojen luistovoidetta, tuntuu toimivan, nousukarvat kun on meillä siinä potkupinnassa ihan ammuttu ruuveilla kiinni eikä sitä viitsi irroitella turhaan.

Legitauoilla nautitaan kaikenlaista nopsaa purtavaa, Olli mehusteli tänään Punnitse ja Säästän pähkinöillä ja fläpjackillä. Päivän aikana meillä kuluu läjä pähkinöitä, pari fläpjäckiä, patukoita ja lounasvaahto sekä noin 4-6 litraa nestettä. Juomana meillä on päivällä HardSporttia ja teetä sekä kaakaota johon on lisätty rasvaa.

Ei meil mittään ongelmaa olisi retkikunnalla.

Shortly in english: did excellent 26.1km today with 100m vertical gain, perfect conditions, felt good to do little bigger distance. Hoping to keep up with good days.

GOPR0783
Posted in Yleinen.

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>