2.5

2.5.2015 / Päivä 10
Sijainti: N6635469W03959713
Korkeus: 1980m
Sää: aamusta alkaen täys whiteout, navakka koilistuuli, pakkasta aamulla -15, päivällä -10.
Hiihtoa: 18.2km
Kokonaismatka: 121.8km

Pyydettiin toisenlaista pintaa ja kas saatiin. Monitoimimies Hilanderin ennustus matalapaineesta kävi toteen ja nyt sitten ollaan pilvimassan sisällä oikein kunnolla. Atlantilta vislaava tuuli tuo mukanaan lunta joka parantaa sastrugikentässä etenemistä, välit täyttyy ja meno on hieman tasaisempaa.

Aamun kolme ensimäistä legiä oli aikamoista matalalentoa. Ei meinannut tulla oikein hommasta mitään. Lounaalta nostettiin menohaluja vaahdolla ja kas saatin kasaan oikein kivat 18.2km tälle päivää. Ei todellakaan tullut helpolla tänään.

Whiteout hiihto on ihan oma hommansa. Hangen pinta ei erotu oikein millään ja suunta ei ota pysyäkseen. Suunnistuslevy oli taas poikaa. Siinä sitten vähän kuin käsikopelolla sutkitaan etiäpäin. Vähän kuin pinta olisi jäätynyttä aallokkoa jota tutkaillaan suksenkärjillä. Nihkeetä hommaa mutta eteenpäin on mentävä.

Hiihto oli muutenkin tänään enemmän korvien välissä kuin fysiikassa. Huonosta päivästä saa hyvän tekemällä ja päättämällä että onnistuu. Niin tehtiin tänään. Aletaan olla 2000m korkeudessa ja menon pitäisi tästä alkaa tasaantumaan, hyvä niin, on jo ehditty hieman odottaakin. Kuitenkin taas mentiin 140m ylämäkeä. Maisemat oli kuin a4-blankkoa olisi tuijottanut.

Kymmenes yö teltassa edessä, alkaa jo tottumaan tähän kyykkimiseen. Runsaan neljän neliön asumuksessa viihtyy kivasti mutta esim. seisaaltaan pukeutuminen olisi mukavaa! Illan myterissä laitettiin Keron 3gt tanaan ja täytyy vaan todeta että on edelleenkin vimpan päälle peli, kiitokset Partioaitalle!

Retkikunnassa lunki fiilinki ja tekemisen meisinki!

Shortly in english: full on whiteout with northeast winds, some fresh snow and sastrugies more covered now. Ok day with 18.2km of skiing. Hoping for quick weather system chance with better visibility. Everything ok

 

GOPR0761

Posted in Yleinen.

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>