29.4.

29.4.2015 / Päivä 7
Sijainti: N6618872W03903176
Korkeus: 1445m
Sää: aamulla -15c, kevyt tuuli, päivällä puolipilvistä ja pikkupakkasta sekä tyyntä, iltaa kohti sininen taivas ja aurinkoa
Hiihtoa: 21,1km
Kokonaismatka: 64,7km

Yöllä oli sangen naseva pakkanen ja aamulla puolipilvinen sää. Jo aamusta aurinko kuitenkin lämmitti pilvien läpi joten päästiin suksille mukavissa olosuhteissa. Päivän ohjelmana oli ylittää tasaisempi alue ja jatkaa nousua kohti jäätikön tasaisempaa keskiosaa. Yöpakkasen jäljiltä hanki oli kova joten päästiin näpsäkkään hiihtovauhtiin. Lounaalla oli mittarissa jo 10,9km joten todettiin että ensimmäinen parinkympin päivä tuloillaan. Lopputulemana 21,1km, very nice!

Päivän ihmetyksenä oli kaksi laakeaa maljamaista laaksoa. Selaisia aakeita laakeita kuoppia, halkaisijaltaan ehkä 5km. Ei me niitä kiertelemään lähdetty koska näyttivät olevan railottomia vaan mentiin suorilta läpi. Vaikka korkeuslukema on vain parikymmentä metriä eilistä isompi niin noustiin tänään liki 130m ja luonnollisesti mentin siis myös alas päin aikalailla.

Tänään toistui eiliseltä tuttu kuvio muutenkin, kylmä yö ja viileä aamupäivä, iltapäivällä jopa kuuma. Viimeiset kaksi legiä ylämäkeen tyynessä ja aurinkoisessa kelissä oli aikamoista pätsiä. Lumi heijastaa aivan kaiken takaisin joten kyllä tarkeni. Hiihdettiin vimoiset ilman takkeja ja kaikki räppänät vaatteista auki. Mikä meininki, talvihan täällä piti olla!

Ehkä ratkaisevin onnistumistekijä tällaisellä reissulla on rutiinit. Kun vesi ei tule hanasta ja koti pitää kerran päivässä purkaa ja rakentaa, on tärkeää että toistuvat temput suttaantuu laadukkaasti mutta vauhdilla. Päivärytmi on aika selkeä, herätys 0600, suksille 0800, leiri pystyyn 1700 ja aatuutilulla 2100. Sitä sitten toistetaan. Aamut ei ole vielä oikein menneet kahteen tuntiin mutta kehitystä tapahtuu, joku aamu meni 2.5h ja tänään enää 2h ja 10min. Muutoinkin kone alkaa rasvaantua ja kaikenlaiselle hölväämiselle jää koko ajan enemmän aikaa.

Hei ja huomenna on vappuaatto! Valitettavasti emme ehätä Mantan lakitukseen ja työnjohtaja uumoilee täyttä työpäivää myös vappupäivälle, jää brunssit välistä näiltä työnorjilta! Vielä me sorron työstä noustaan, enää joku 600km perillä tai jotain. Juhlikaa nätisti, hyvvee vappua! Erityisesti Koutsille, se kun niin siitä tykkää!

Kyllä aamulla kuitenkin oli vilpakkaa ja tuulista, kuvassa Olli Julbon tuunatussa myrskymaskissa ja itsetehdyissä tuheroissa!

Retkikunta. Hyvä.

Shortly in english: perfect conditions, skied 21,1km today. Terrain is still sastrugies and uphill mainly but a lot flatter than two days ago. Hopefully nights are still cold and days warm, good surface equals good skiing.

GOPR0734
Posted in Yleinen.

One Comment

  1. Olisikohan nuo mainitsemanne laakeat viisikilometriset laaksot voineet olla.viimekesäisiä sulamisvesien muodostamia järviä? Joista vesi sitten löytänyt jossain vaiheessa jään läpi tiensä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>