28.4

28.4.2015 / Päivä 6
Sijainti: N66,11612 W03843124
Korkeus: 1430m
Sää: aamulla -15c, kevyt tuuli, päivällä aurinkoista ja pikkupakkasta, tyyntyi iltaa kohti
Hiihtoa: 19,1km
Kokonaismatka: 43,5km

Aamulla tuulet olivat kevenneet ja päästiin taas suksille. Aurinkoinen sinitaivas ja kova hanki mahdollistivat mukavan tahdin ja parin legin jälkeen todettiin että 15km päivätavoitteeseen päästään, lopputulemana 8 legin jälkeen 19,1km. Erittäin hyvä varsinkin kun mentiin aika leppoisaa kyytiä. Saatiin siis vähän myrskypäivän kilsoja takaisin ja samalla kavuttiin taas 280m ylemmäksi.

Ollaan nyt jonkinlaisella tasankomaisella alueella. Reunavuoret siintää vielä horisontissa takana ja koilisessa näkyy Sermilik-vuonoon murtuvia jättimäksiä purkaumajäätiköitä. Alusta on edelleen kovaa sastrugikenttää ja sitä näyttää jatkuvan etiäpäinkin. Taivaanrannassa näkyy pilviä joten huomiseksi taitaa olla luvassa koleampaa hiihtokeliä. Toivottavasti ei, sillä tänään meno oli mahtavaa! Pidot oli sitä luokkaa että mietittiin jo milloin aletaan repimään nousukarvanpaloja pois suksista, meillä ne on valmiiksi kolmessa palasessa.

Suunnittelma olisi leipoa nyt noin viiden päivän verran kasaan 15-20km päiviä. Pulkat kevenee kivaa vauhtia ja korkeutta kertyy myös, jahka päästään ylemmäksi ja parisataa kilsaa eteenpäin voidaan alkaa vääntämään isompia päivämatkoja. Toki se myös helpottuu kun ei tarvitse samalla nousta ylöspäin. Isot pojat on kertoneet että ei se vastapuolen "alamäki" mitään syöksylaskua ole vaan koko matkan joutuu hiihtämään. 

Homman juju on siis sellainen että meidän pitäisi edetä keskimäärin joka ikinen päivä about 19km. Luonnollisesti alkuun tähän ei pystytä ja jossain vaiheessa päästään enemmän. Näin 5 täyden päivän jälkeen ollaan -51.5km suhdeluvussa ja jahka päästään nollille tai plussaan on homma parempi. Eli vaikka aikaa meillä on vielä 30 täyttä päivää niin pienimuotoista laskelmointia tehdään koko ajan.

Leirissä meitä tervehti hieno auringon ympärillä oleva kehä, sitä taidetaan kutsua haloksi. Kuva kertonee enemmän! Ilta tuntuu olevan tosi kylmä, nyt jo -15c pakkasta joten taitaa tulla kalsea yö...

Voepi ollakkin että retkikunnalla on kaik hyvin!

Shortly in english: 19.1km today in perfect conditions, also 280m vertical gain. Bluebird and light wind from the north. Good day in total, evening feels really cold today as was the morning too.

GOPR0729
Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>