Sit kun lähtee niin sitten kanssa lähtee!

Lähtöblogi!

Nyt on näpyttimet siis semmottisessa asennossa että matka kohti Grönlannin jäälakeuksia alkaa tiistaina aamulla ihan liian aikaisin Helsinki-Vantaan kansainväliseltä. Onhan tätä odotettu! Kaksi vuotta valmisteluita kiteytyy liki kahden kuukauden matkaan, Greenland Dreams indeed!

Olosuhteet vaikuttaa tällä hetkellä erinomaisilta, kevät ei ole aikaisessa Grönlannissa ja siten jäätiköllä olosuhteet ovat stabiilit. Jäätikön korkeimmassa pisteessä meidän reitistä hyvän matkaa pohjoiseen oli eilen lauantaina aamuyöstä rapeat kelit, -44c pakkasta ja 3m/s tuuli etelästä. Meillä toki tuskin ihan tällaisiin lukemiin ( toivottavasti ) ei pakkaset tärähdä mutta antaahan se mittakaavaa siitä millainen paikka tuo Grönlanti on. Mitä pidempään jäätiköllä lämmöt on päivälläkin pakkasella niin sitä turvallisempaa pitäisi meidän nouseminen ja laskeutuminen jäätikölle pitäisi olla.

Meidän reissua voit seurata muutamastakin eri paikasta, päällimmäisenä on meidän nettisivutwww.greenlanddreams2015.fi jonne tärähtää blogipostaus päivittäin ( jos homma skulaa! ), lisäksi päivityksien linkit pitäisi tärähtää Facebookiin www.facebook.com/greenlanddreams2015 ja Twitteriin @GD_FGE15.

Mahdolliset lehdistö ja mediatiedustelut retkikunnan etenemisestä yhteyshenkilö Pete Mäkelälle; pete(ät)expedition.fi

Kysymyksiä ja terveisiä retkikunnalle voi lähettää kommentoimalla nettisivuilla päiväkirjoja, webmaestro laittelee niitä satunnaisen epätasaisesti meille Grönlantiin. Kommentointi-toiminto aukeaa tässä viikolla kun nettisivuja vielä hieman päivitellään. Nettisivujen pitäisi automaattisesti täräyttää päiväkirjapostaukset myös Facebookiin joten myös sinne voi kommentteja ja kyssäreitä laittaa. Relaa.com-blogia ei reissun päältä päästä päivittämään valitettavasti.

Pähkinänkuoressa reissun pitäisi edetä näin, toki varmaan on vain että kaikki on epävarmaa!

14.4. Lennot: Helsinki – Oslo, Norja – Keflavik, Islanti

15.4. Lennot: Reykjavik, Islanti – Kulusuk, Grönlanti – Angmagssalik, Grönlanti

18.-19.4. Koiravaljakkosiirtyminen Ukerivajikiin ja venematka vuonon yli varsinaisen Grönlannin saaren rannalle. Tästä suksille ja kohti Qasigiannaguitia.

22.-27.5. Arvioitu saapuminen Qasigiannaguitiin noin 700km ja 30-35 päivää myöhemmin.

29.5. Laivamatka Qasigiannaguit – Ilulissat

1.6. Lento: Ilulissat – Kööpenhamina

2.6. Lento: Kööpenhamina – Helsinki

Tässä välissä myös isosti kiitoksia meidän sponsoreille, tukijoille ja yhteistyökumppaneille; Marmot, Smartwool, Lorpen, Julbo, Partioaitta, Punnitse ja Säästä-ketju, Shelby, Synaptic, Fischer ja tietysti Relaa.com

Dos amigos! Kuva: Aleksi Mehtonen

 

Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>