Tiedote 26.3.

Greenland_Dreams_PeakBlue_Logo

TIEDOTE 26.03.2015

Vapaa julkaistavaksi heti

Kaksihenkinen suomalainen hiihtoretkikunta suuntaa Grönlantiin

Greenland Dreams 2015 retkikunta matkaa Grönlantiin tavoitteenaan ylittää maailman suurin saari hiihtäen. Retkikunta koostuu kahdesta kaveruksesta, Mäntyharjulaisesta Olli Häkkäsestä ja Maarianhaminalaisesta Lauri Hilanderista. Molemmat retkikunnan jäsenet ovat 27-vuotiaita.

Kuljettavaa matkaa kertyy noin 700 kilometriä, suksilla tapahtuva vaellus kestää noin 35-40 päivää. Retkikunta toimii omillaan koko matkan vetäen tarvittavat varusteet rannalta rannalle ahkioissa joiden paino on noin 90 kiloa hiihtäjää kohden.

Retkikunta starttaa Helsingistä 14. huhtikuuta ja matkustamisen jälkeen suksille pyritään 18. tai 19. huhtikuuta. Hiihto aloitetaan Grönlannin itäiseltä rannikolta Tasiilaqin alueelta. Runsasta kuukautta myöhemmin saavutaan maaliin Qasigiannaguitin kylään. Kotiin palataan kesäkuun alkupäivinä.

Hiihto alkaa ja päättyy Grönlannin rannikoilla merenpinnan tasolle, välissä kavutaan raskaiden ahkoiden kanssa tasaista nousua noin 2500 metrin korkeuteen jäätikön laelle. Matkalla retkikunta kohtaa erilaisia olosuhteita hyytävistä pakkasista voimakkaisiin tuuliin. Omat riskinsä luovat jäätikön reuna-alueiden railot sekä hankalat maastot. Itäisellä rannikolla on myös paljon jääkarhuja.

”Pitkä ja haastava hiihtovaellus on meidän yhteinen unelma jota tässä nyt päästään toteuttamaan. Kova fyysinen rasitus, ankarat olosuhteet ja kokemus eristäytymisestä kiehtoo molempia. Jo pelkästään runsas kuukausi teltassa on kokemus itsessään. Retkikuntaa on valmisteltu jo kaksi vuotta joten mahtava päästä kohta reissuun!” kommentoi Hilander.

Retkikunta päivittää sateliittipuhelinten välityksellä päivittäin kuulumisiaan nettisivuilleen ja sosiaaliseen mediaan.

Lisätietoja:

Lauri Hilander

greenlanddreams2015@gmail.com

www.greenlanddreams2015.fi

puh. +358 40 84 77 108

greenland_drams_grafiikkaa

Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>