Varusteet

Varusteet

 
 

Seuraa meitä!

Rompetta_Ritsemissä

Varustusta yhdellä harjoitusreissulla

Grönlannin ylittämiseen tarvitaan vermeitä ja vehkeitä joka lähtöön. Jäätiköllä ollaan luonnonvoimien äärellä niin liikkuessa kuin leiriytyessäkin. Jäälakeudet voivat pahimmillaan olla hurja ja ankara paikka retkeilijälle jolla ei ole varusteet kunnossa.

Ensisijaista varusteissa on niiden kestävyys. Markettivehkeillä ei pistellä menemään puoltatoista kuukautta tuulen tuiskuttaessa tai auringon paahtaessa. Käytännössä esim. kuoritakin rikkoutunut vetoketju tai katkennut suksi aiheuttaa aikamoisia ongelmia tai huonoimmassa tapauksessa reissun keskeyttämisen.

Toinen avaintekijä on varusteiden kestävyyden rinnalla niiden paino. Koska kaikki varusteet pitää vetää startista maaliin asti mukana täytyy mukaan lähtevien varusteiden määrän ja painon olla kurissa sekä järkevä. Mukana pitää olla kaikki mitä tarvitaan muttei mitään liikaa.

Kolmas tekijä on toimintavarmuus. Samoilla vermeillä mennään päivästä toiseen ja niiden pitää kestää joka päivä ilman ongelmia. Toki erilaisiin ongelmiin ja korjaustoimiin pystytään sekä on varauduttu mutta pääosin kaikki mukaan lähteävä varuste pitäisi kestää tiptop. Retkikunta luottaakin tunnettuihin ja hyväksi aiemmilla reissuilla todettuihin varusteisiin.

Retkikunta testaa kaikki varusteensa harjoitusreissujen ja treeniviikonloppujen aikana. Hyvät varusteet ei itsessään riitä vaan niitä pitää osata myös käyttää oikein.

Retkikunnalla on mahtavat tukijat ja yhteistyökumppanit joiden kanssa saadaan retkikunta varustettua mallikkaasti Grönlannin keleihin ja koettelemuksiin. Kiitos tukijoille ja sponsoreille!

Lisätietoa retkikunnan varusteista löydät alasivuilta.

 
pikkusw
punntise
Julbo_pikku
Lorpen_pikku
partioaitta_pikku
Marmot_logo
 
 
fischer
relaa_pikku
Synaptic_logo
shelby_pikku