28.-29.5

28-29.5.2015
Sijainti: Qasigiannaguit

Tehdään lähtöä Qasigianguitista kohti Ilullisatia laivalla. Hassu paikka tämä kylä kyllä on, noin 1100 asukasta tiiviissä ryppäässä. Valjakkokoirat on siirtyneet kesälomalle ja hengailee nummella, yöllä voi kuunnella veijareiden ulinaa kun sadat koirat juttelee. Daviesin suoralla lipuu isoja jäävuoria kohti etelää. Kevät se on täälläkin, nollakelit ja pohjoisesta tuulee.

Ollaan otettu kovin lunkisti, syöty ja levätty vaan. Ei täällä paljon muuta voi, jostain syystä ei kiinnosta trekkailla tai puuhailla mitään maastoaktiviteettejä. Eilen käytiin Knutin ja vaimonsa kanssa lounastelemassa kiitoksena sen jeesistä meidän saapumisen kanssa, hyviä tyyppejä.

Kuultiin myös että paikallinen parivaljakko vahvistettuna kolmannella tanskalaisella oli hiihtänyt täältä Isortoqiin samoihin aikoihin meidän kanssa. Harmi ettei tiedetty, ollaan ohitettu toisemme kuitenkin joidenkin kymmenien kilometrien päästä. Kaksi läsnäolevaa täällä työskentelevää retkikuntalaista kävi kyläilemässä täällä hotellilla ja turistiin pari tuntia kokemuksista jäällä. Hauska sattuma kaikkiaan, osasivat odotella meitä kun olivat netistä seurailleet meidän etenemistä. Heillä oli mennyt 33 päivää ylitykseen ja alussa menneet valjakoilla lähelle jäätä. Mielenkiintoista kaikkiaan vaihtaa kokemuksia! Heillä oli todella kylmiä säitä mitä meille ei kuitenkaan sattunut.

Täytyy vielä erikseen kehaista että on todella hyvä paikka tämä Hotel Disco Bay, palvelu pelaa todella hyvin!

Palautuminen on alkanut kivasti, ihokuorinta toimii ihan vaan suihkussa käymällä. Jalat alkaa heräillä ja pystyy taas kävelemään ihan tavallisesti.

Laitetaan vielä yksi blogi Ilullisatista ja raporttia sitten kotisuomesta.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Shortly in english: leaving to Ilullisat today, Hotel Disco Bay is the place to stay here, best service ever! Met with another expedition today, good talk and lovely people!

Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>