25.5

25.5.2015 / Päivä 33
Sijainti: N6846230W05034213
Korkeus: 260m
Sää: yöllä selkeää ja hieman pakkasella, päivällä pilvistä ja tuuli etelästä, illasta pilvipeite rakoilee ja lämpötila nousussa.
Kävelyä: 11,5km
Kokonaismatka: 663,6km

Illalla meni liki puoli yhteen paikallista aikaa kun valmistauduttiin jatkamaan matkaa kohti Qasigiannaguittia. Käytiin keskustelua jatketaanko järviä pitkin hiihtäen vai tuntureiden yli kävellen. Tutkailtiin asiaa ja valitettavasti järville ei ole asiaa joten tuli kävelykeikka. Järvet on vähän niin ja näin ja ei haluta ottaa riskiä. Plus jäälle pääsy olisi vaatinut noin 10km kiertolenkin pääjäätikön kautta joten se siitä.

Valitettavasti keli on hieman talvinen ja se hidastaa sekä vaikeuttaa etenemistä. Täällä on paikoitellen paljon lunta, välillä kantaa ja välillä kahlataan munia myöden loskassa. Välillä pistellään märkää mätästä pitkin vauhdikkaammin. Noustiin kolmen isohkon tunturin yli ja laskeuduttiin taas alas, kolmas johti meidät järvilaaksoon jonka reunustalla nousut on paljon loivempia. Huomenna jatketaan laaksoa etiä päin kohti luodetta josta noustaan aikanaan ylängölle joka johdattaa perille lounaan suunnassa olevalle Qasigiannaguitille.

Meillä on sellaiset pakkaukset selässä että saattaa väki kirkolla ihmetellä kun sinne päästään. Nuiden pulkkarinkkojen kanssa leivottiin 8h30min sykäyksessä 11,5km. Ei ole paljoa mutta huomattava on että nousua sekä laskua kertyi kilsan kieputtimiin. Erittäin raskasta ja hidasta. Kuitenkin odotukset on että huomenna päästään liukkaammin kun ei tarvitse könytä jokaiselle nyppylälle. Tavoite on ehtiä kylille toivottavasti kahdessa kokonaisessa päivässä, tarvittaessa käytetään hieman kolmatta. Matkaa on sellainen 34-35km GPS-reittipisteytyksellä.

Fiilikset on edelleen todella korkealla vaikka meno onkin hidasta ja raskasta. Kuitenkin 95% hommasta ja se itse ylitys on tehty, nyt vaan viimeistellään setti vaikka kuperkeikkoja tehden jos on pakko. Eilinen päivä oli erittäin raskas niin fyysisesti kuin henkisestikin, jäätikön reunama oli aivan käsittämättömän rikkoutunut ja railottunut. Jos ei oltaisi löydetty juuri sitä kohtaa mistä tultiin murtumalinjan yli niin olisi todennäköisesti jäänyt tekemättä. Parin tunnin etsiskelyn se vaati. Välillä käy vaan tuuri, ei voi muuta sanoa. Olisi ehkä ollut pykälän verran tympeätä tilata kopterikyytiä 3,5km ennen maata kun on hiihtänyt jonkun 650km :D No kuitenkin onnistui ja ollaan fiiliksissä. Päivän kuvassa näkyykin sekä ahkiorinkka ja exit-moreeni sekä innokas O.Häkkänen aamun 200 ensimmäisen korkeuserojumppametrin jälkeen.

Nyt on kuitenkin päällimmäiset fiilikset sellaiset että suunnitaan sinne kylille tässä omaan tahtiin, hieman ehkä jo sivistyksen houkutukset alkaisi kiinnostaa. Tässä käyty vilkasta keskustelua siitä mitä tehdään ensimmäisenä kun päästään kylille, alkaa olla suunnitelma jo kasassa... siitä kerrotaan jos ottaa toteutuakseen.

Retkikunnalla kaikki hyvin, matka taittuu js kotia kohti mennään!

Shortly in english: hiked on the fjells today, did 11,5km in very hard conditions, still lots of wet snow around. Trying to push to Qasigiannaguit in two days from now as the landscape is easier, we will see how it goes. No chance to go on skies over the lakes or anywhere else either :( 34km to go!

GOPR1614
Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>