22.5

22.5.2015 / Päivä 30
Sijainti: N6838189W04931407
Korkeus: 965m
Sää: aamusta voimakas tuuli jäätikön laelta kohti pohjoista, pikkupakkanen, päivällä tyynempi tuuli ja puolipilvistä, nollakeli
Hiihtoa: 42,3km
Kokonaismatka: 607,8km

Tänään olikin sitten kaikkiaan aika jännä päivä. Aamulla sää oli sellainen että jos suunta olisi ollut toinen niin olisi jääty telttaan. Päästiin kuitenkin liki myötätuulessa lasettamaan hameiden helmat paukkuen alamäkeen. Tätä tykitystä kesti 4 legiä ja kasassa oli jo 19,6km. 

Keli tyyntyi kohti keskipäivää ja samoin hidastui vauhti. Myös maasto muuttui aivan täysin, lumen seasta alkoi pistämään esiin jäätä. Aluksi yksi pieni pukama, sitten enemmän ja enemmän, lopulta välillä hiihdettiin kymmenien tuhansien jääkinkamien keskellä. Isoimmat esiintymät menee ikään kuin peltoina länsirinteissä ja laaksojen pohjilla. Sekasortoisen kaunis näky kaikkiaan, lunta riittää edelleen ja meno oli suht helppoa eikä tarvinnut karmeasti luovia jäitä. Näissä jääkinkamalaaksoissa oli aika selkeää että me ollaan täällä tasan vieraina, käsittämätön määrä sitä jäätä tässä saaressa on.

Päivällä hiihtokeli muuttui hieman nihkeäksi ja lumi paikoitellen oli hieman suojan puolella. Päästiin kuitenkin lasettelemaan sovitut 9 legiä ja tulemana oli 39,8km. Todettiin että kaipat sitä pitäisi tyrkkiä kasaan se 40 ja lopulta päädyttiin siihen että hiihdetään maraton kun on niin hollilla. Hölmöä sanoa sinällään mutta aika helpolla tuo matka tänään irtosi, normaalin hiihtopäivän vaivalla. 9 tuntia ja 25 minuuttia kisa-aika tänään, Lauri lupasi parantaa syyskuuksi Nuuksioon ainakin kolme tuntia ;)

Ollaan nyt about 30km meidän tähtäyspisteestä ja 36km kuivasta maasta. Pelättyjä vesileikkejä ei olla kohdattu joten ollaan toiveikkaita että huomenna hiihtää sutjautetaan reunarailokon hollille josta sitten sunnuntaina maalle. Katsotaan miten olosuhteet sallii liikkumisen ja miltä se railokko näyttää, saattaa mennä yötöiksi kun nuo hassut paikat on silloin vakaimmillaan.

Ai niin, me muuten nähdään jo meri ja ollaan aika varmoja että pilvien välissä näkyy myös maata! Oli siinä ihmettelemistä! Railosaldo edelleen nolla, lupaa hyvää!

Qasigiannaguittiin 85km jäljellä, retkikunnalla kaikki hyvin!

Shortly in english: did 42,3km today, strong tailwind in the morning with downhill took us 19,6km in only 4 hours. Landscape changing rapidly, less snow and more ice all the time, no crevasses to be seen. Trying to reach edge area tomorrow. Feeling strong! 85km to finish!

GOPR1551
Posted in Yleinen.

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>