21.5

21.5.2015 / Päivä 29
Sijainti: N6826964W04838411
Korkeus: 1350m
Sää: priimaa aamusta iltaan, kevyt tuuli kaakosta, pikkupakkanen, sinitaivas, illasta voimkstuvaa tuulta
Hiihtoa: 34,2km
Kokonaismatka: 565,5km

Tarinan opetus ei toivottavasti ole että valittaminen kannattaa mutta tällä kertaa tuntui auttaneen, sää oli aamusta kuin unelma. Näpäkkä pakkanen ja aurinko taivaalla. Aamun ensimmäiset legit meinasi olla kuumia mutta sitten saapui pieni myötätuulen vire viilentämään. Optimikeli hiihdellä, hangen pinnalla edelleen sokeria mutta töppyrät tasoittuneet ja hiihtäminen sangen ok. Välillä meininki oli kuin ehtaa laturetkeilyä, vain kota puuttui makkaroineen ja kuumine mehuineen.

Paukutettiin toistaiseksi toiseksi paras päivä tänään eli 34,2km. Yhteensä seitsämäs yli 30km:n päivä ja jo neljäs putkeen. Ollaan tyytyväisiä! Sama ylämäki alamäki leikki jatkui tänään mutta painopiste oli alamäen puolella. Päätettiin päivä laelle joten aamusta päästään laukomaan tasaiselle. Ollaan nyt 1350m korkeudessa ja exit-moreenin pää on noin 460m joten laskua on luvassa aika kivasti seuraavalle 70km:lle. 

Voitanee tässä vaiheessa kertoa että pelisuunnitelma on taittaa nyt matkaa maksimi per päivä. Ei mitään karmeaa pakottamista tai repimistä mutta silleen että kilsoja kertyy. Ollaan niin pohjoisessa että yötä ei enää ole nimeksikään ja lämmöt päivällä voi nousta korkeiksi. Toistaiseksi on jatkunut hyvin kylmä jakso ja ollaan tässä kovasti toivottu että se tarkoittaisi sitä ettei reuna-alueen pintojen sulaminen ole vielä alkanut/pitkällä ja päästäisiin hiipimään vauhdilla siitä ohi reunan purkauma-alueelle. Vesileikit voi olla aika nihkeitä, sulamispurot, joet, lammet ja järvet ei oikein kiinnosta.

Käytetään siis vuorikiipeilystä tuttua light and fast taktiikkaa, pyritään liikkumaan nopeasti ja tehokkaasti haastavien ja mahdollisesti hasardien alueiden ohi jolloin minimoidaan riskit. Tehokkaasti mutta turvallisesti. Jos onnetar suosii rohkee niin seuraavat 75km hoituu 2-3 päivässä ja ollaan pois jäätiköltä. Katsotaan kuin meitien käy.

Mahtava päivä, hyvät fiilikset ja voimaa piisaa kuin pienessä (savolaisessa) kylässä, retkikunnalla kaikki hyvin!

Shortly in english: did 34,2km today and now at 1350m altitude. Goal ist to do rest 75km out from the ice in 2-3 days, wishing that conditions near the edge of the glacier are as wintery as still up here. 100% winter still today, around -10c during the morning and near zero after midday, bluebird and light tailwind.

GOPR1526
Posted in Yleinen.

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>